Oldalak

2016. január 24., vasárnap

Schreibunterlage

Vettem nemrég egy átlátszó könyöklőt. Mégpedig olyan célból, hogy társasozzunk rajta. Nem kell társasjáték táblákat gyártani, elég csak képeket pakolni körben a könyöklő alá, és készen is van a tábla! A képeket pedig (amik amúgyis vannak, mert másra is használom őket) úgy variálom, ahogy akarom!
Ez esetben most a Witschi Wummelspeck-es képkártyáimat használtam a Zaubereinmaleins-ről. Készítettem gyűjtőtáblákat hozzá, 4-4 képpel, és kiskártyákat. A játék menete a következő: a gyerekek egy tetszőleges képre teszik a bábujukat, onnan indulnak. Ahányat dobnak, annyit lépnek, tetszőleges irányba. Ahova lépnek, arról a képről kell egy mondatot mondaniuk. Ha helyes a mondat, megkapják az adott képhez tartozó kis kártyát. Ha helytelen, akkor visszaadnak egyet. (Ha még nincs kártyájuk, akkor ilyen esetben nem történik semmi.) Aki először összegyűjti a saját tábláján lévő 4 képet, az nyer.
Elég hosszúra nyúlhat így a játék (és kis képkártyákat gyártani is meglehetősen macerás). Aki nem szán rá ennyi időt, az egyszerűen ad egy pontot (zsetont, gombot, kavicsot…) minden helyes válaszért. Adott időig aki a legtöbbet gyűjti, az nyer.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése