Oldalak

2014. november 29., szombat

ABC

Az ABC. A legtöbb gyereknek nem a legjobb barátja. Sajnos. És egyre kevésbé az, mivel hogy nyomtatott szótárt ma már csak akkor vesz a kezébe vki, ha elment az áram, és lemerült minden elektromos kütyü. Pedig fontos, hogy a gyerekek ismerjék az ABC-t, és ez ne merüljön ki abban, hogy el tudják énekelni az ABC dalt. Ami egyébként nagyon jó. Első lépésnek.
Aztán ha ez már megy, valahogy meg kéne tanulni úgy is, hogy ne csak sorban menjen, az elejétől. Hanem ha a gyerek keresi a "K" betűt, és kinyitja a szótárat az "S"-nél, akkor tudja, hogy merre lapozzon. Anélkül, hogy elkezdené mondogatni, hogy A B C D E F G… Ehhez mondjuk sokat kell gyakorolni. Például egy ilyesmivel:
Ez egy jó nagy laminált csík, tépőzárakkal ellátva. (Olyannyira nagy, hogy rá sem fért egy fényképre. J) A felső sorba a betűket kell kirakni, alá pedig az adott betűvel kezdődő szót. Amiből egyébként két félém van minden betűhöz. (Kivéve az X és Y.) Azért jó, hogy ilyen nagy, és egy sorban van, nem több sorban egymás alatt, mert így a gyerekeknek többet is lépni kell, amíg az elejétől elérnek a végéig, így jobban rögzülnek a betűk közötti távolságok.
Képeim hozzá régiek, innen-onnan, tehát nem letölthető. L

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése