Oldalak

2020. december 1., kedd

Adventskalender

 December elseje van. Az adventi naptár első ablakát/ajtaját/zsákocskáját/... nyitjuk ma. 

Gondolkoztam, hogy készülök vmilyen digitális adventi naptárral a gyerekeknek, aztán (idő hiányában 😀) meggyőztem magam, hogy amúgy is nyakig ülünk a digitális cuccokban, legalább az adventi naptárunkat tudjuk egy kicsit a kezünkbe fogni. Úgy igaziból. (Majd lefertőtlenítjük!) 

Hatodikban minden nap rövid kis mesével kezdjük az órát. 

Harmadikban és negyedikben pedig a régi jó filc fenyőfám került elő. Minden nap akasztunk egy díszt a fára, amit mindenki a saját fenyőfájára rajzolhat a füzetében. 

Harmadikban kiírjuk az adott szót a szótárba, házi feladat gyanánt pedig mindenki ír vele egy mondatot. Valami egyszerűt, ami sikerül. Mondjuk "Der Apfel ist rot."

Negyedikben pedig megkeressük a feladatlapon, hogy melyik mondatba illik az aznapi szavunk, és kiírjuk a szót többes számmal együtt a szótárba. Épp most foglalkoztunk a többes számmal (megint), azért ilyent készítettem nekik. 
Feladatlap itt

A díszeket húzhatnánk egy nagyobb zsákból is, úgy egyszerűbb lenne. De mivel két osztályban használjuk egyszerre, így muszáj együtt haladnunk, ezért az előre megszámozott zsákocskákból veszik ki mindig az aznapit.


(Így szünetben csak egyet kell visszacsempésznem a zsákba. 😊)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése