Taneszközcsomagok

Hans Hase

Évek óta használom a Deutsch mit Hans Hase taneszközcsomagot. Én szeretem. Szerintem nagyon jó kis csomag, kezdőknek, induláshoz meg főleg. Egyre több mindennel egészítem ma már ki, de Hans Hase azért mindig visszatér. Sok mindent le is lehet tölteni a Goethe Institut oldalán ingyen. Dalokat, színezőket, kiegészítő modulokat, társasjátékot…
Nálam Hans Hase egy ilyen bőröndben lakik.


Hálózsákja is van, mert amikor éppen nem velünk játszik, sokat alszik. J


Meine Freunde und ich

Van nekem egy ilyenem is. Ez nem kimondottan idegennyelv-tanuláshoz (DaF) készült, hanem második nyelv tanuláshoz (DaZ), ami között azért van különbség. Tehát egy az egyben azért teljesen nem használható Magyarországon elő magyar anyanyelvű gyerekek németoktatására. De nagyon sok jó dolog van benne, némi átalakítással, kiegészítéssel nagy hasznát vehetjük.
Könyv, munkafüzet (én ezt nem nagyon használom), képek, és egy gyűjtőmappa. Amire roppant nagy szükségem volt, amint az a fényképen is látszik talán (ki sincs bontva). Amikor ezeket rendeltem, még úgy írták, hogy csak a mappához van CD.  Ami viszont mindenképpen kellett. Ezzel szemben volt CD a könyvhöz is, és a munkafüzethez is. Így szerencsére most van 3 db CD-m!


Sulinet

Ez meg a legjobb, mert ingyen letölthető! Komplett tantervek, modulleírások, korosztályokra bontva… Részletes, ötletes, tényleg jó! Érdemes végigolvasni. Nem minden része tetszik nekem, de nagyon sok hasznos dolog van ebben is!

Felix und Franzi

Ez szintén a Goethe Intézet által összeállított tananyag németül tanuló gyerekeknek. Előnye, hogy ingyen letölthető. Hátránya, hogy angol gyerekeknek szól. Ami csak azért baj, mert egyrészt a tanmenet angolul van, másrészt pedig jó kis videók is vannak hozzá, amik sajnos angol-német nyelvűek, így nem nagyon tudjuk használni. L De aki tud angolul, az jó ötleteket meríthet belőle, és dalokat is lehet letölteni. 

1 megjegyzés:

  1. Szia!A sulinet oldalon nem találhatók az ingyen letölthető anyagok,tantervek,modullleírások korosztályokra bontva.Talán már nem ingyenes?Viszont akkor is érdekelne.

    VálaszTörlés